נגד כל הקשיים המרובים והתחזיות הקודרות שקדמו בשבועות האחרונים, הצליחו קרוב ל-100 חסידים ואנשי מעשה לצלוח את הפרויקט הנועז להיכנס לתוככי אוקראינה בעיצומה של המלחמה הקשה, ולשהות במזיבוז בשלשת ימי השבת והחג בצל הקודש של אור שבעת הימים הבעל-שם-טוב הקדוש, אשר יום היארצייט שלו חל כידוע בחג השבועות ומאז שנות קדם נהגו המונים להגיע למזיבוז לקראת חג השבועות.
החל מיום חמישי ג' סיוון נצפו עשרות רבות של יהודים מגיעים למזיבוז מכל רחבי העולם, כשכולם נדרשים לנחות במדינות זרות כרומניה, הונגריה ופולין, ומשם להמשיך בנסיעה בת שעות ארוכות מאזור הנחיתה למקום היעד הנכסף: מזיבוז. כל אחד מהאורחים נושא בצקלונו סיפורי הוד ומופת על החשק הגדול שנתפס בו בימים הקודמים לחג השבועות כדי לבוא וליראות בצילא דמהימנותא של מייסד ומנחיל תורת החסידות במזיבוז, כאשר הרצון החזק וההשתוקקות העצומה חברו יחד וגברו על כל הקשיים והניסיונות עלי דרך.
במבט לאחור, מספרים כולם בעיניים בורקות בהנאה גלויה, על כל המאמצים הרבים שהיו שווים אחד לאחד, עבור האווירה העילאית שהייתה מנת חלקם החל מכניסת השבת ועד מוצאי חג השבועות ביו"ט שני, בשעות המאוחרות של יום ראשון בלילה. "כל אחד מאיתנו הרגיש באופן אישי שהוא הנציג של כל בית ישראל ששלחו אותו להתפלל עליהם בציון הקדוש ביום ההילולא", אומרים שוב ושוב משתתפי המסע למזיבוז לחג השבועות תשפ"ב, בעיצומה של מלחמת רוסיה-אוקראינה.
הרב הלל כהן מחשובי העסקנים הנמרצים למען יהדות אוקראינה כבר שנים רבות, ועתה מוסר הוא את גופו ונפשו למען המוני הפליטים היהודיים מכל הקהילות היהודיות של אוקראינה, מספר גם הוא בסיפוק רב על הרגעים הנפלאים והמרוממים שהיו במזיבוז לאורך שלשת הימים הבלתי-נשכחים: "היתה ב"ה קבוצה איכותית מאד של אברכים ובחורים מהארץ, מאירופה ומארה"ב, היו התוועדויות רבות במשך ימי החג עם דברי תורה וניגוני דביקות ושמחה, ריקודים נלהבים בשמחת החג, וההתרגשות היתה גדולה לאין ערוך".
הרב הלל כהן אף הגדיל לעשות יוזמה אישית מצידו והזמין קבוצת חיילים יהודיים המשרתים בצבא אוקראינה, לבוא ולחגוג את ימי החג במזיבוז, כדי שיחושו לראשונה את אווירת החג היהודי מקרוב. מטעמי ביטחון שדה הם לא יכלו ללון בחדרי האירוח של 'אהלי צדיקים' במזיבוז, אלא היה צורך לשכור עבורם מלון מיוחד בכניסה למזיבוז ו'אהלי צדיקים' הביאו אליהם את סעודות החג בהרחבה גדולה ובנדיבות אין קץ, והשמחה היהודית של החיילים עלתה עד לב השמים.
קבוצת החיילים הגיעה במשך ימי השבת והחג מספר פעמים אל קריית הבעל-שם-טוב, לחלק מהתפילות ולקריאת עשרת הדברות בבוקר חג השבועות. סיור מעניין נערך להם על ידי הרב הלל כהן בבית הכנסת העתיק והמשוחזר של הבעש"ט הקדוש ובשאר המקומות ההיסטוריים ברחבי הסביבה. בין החיילים היהודים היו כאלו שנחשפו לראשונה להווי הרוחני של החג היהודי, והביעו את משאלת ליבם לקבל עליהם עול תורה ומצוות מיד עם סיום המלחמה, בקרוב בע"ה.
בין האורחים הנכבדים במזיבוז נצפה המשפיע הרה"ג ר' מוטה פראנק שליט"א, לצד מארגן הנסיעות הוותיק הרה"ח ר' מענדיל אדלר שליט"א ממאנסי, והרה"ח ר' דוד גבאי שליט"א מנכ"ל 'אהלי צדיקים' שהגיע למזיבוז עם קבוצה גדולה מארץ הקודש.
גם יו"ר אגודת 'אהלי צדיקים' הרב ישראל מאיר גבאי שליט"א, בונה ומקים קריית הבעל-שם-טוב במזיבוז, יצא מגדרו בגודל ההתרגשות לפגוש עשרות יהודים חסידיים בלבוש שטריימל וקאפטן במזיבוז אחרי הפסקה כה ארוכה בעקבות המלחמה, ובמשך שעות ארוכות ישב עם הנוכחים וגולל בהרחבה את קורות העיר מזיבוז מאז תקופת מגוריו של הבעש"ט במקום.
מעמד מיוחד נרשם לעת ערב ביום השני של החג, כאשר עשרות הנוכחים התכנסו יחדיו בתוך האוהל הקדוש ופצחו בסדרת ניגוני דביקות והתעוררות על ציון המצוינת של הבעש"ט הקדוש. עין לא נותרה יבשה באותן דקות ארוכות, כשכולם שרים שוב ושוב את המילים המעוררות "רבונו של עולם האב שוין רחמנות אויף דיינע קינדערלאך", כשבפי כל מפעמת הבקשה והתחינה "אחינו כל בית ישראל הנתונים בצרה ובשביה המקום ירחם עליהם ויוציאם מצרה לרווחה ומאפילה לאורה".
בתוך כך, לצד עשרות החסידים שהגיעו למזיבוז לכבוד חג השבועות, שהתה במזיבוז קבוצה נוספת של כ-30 פליטים יהודים שהגיעו מאזורי הלחימה למצוא מחסה וקורת גג בחדרי האירוח של 'אהלי צדיקים'. בערב החג זיהה הרב הלל כהן בתוך הקבוצה, חתן יהודי שהגיע לכאן עם הוריו דוברי אידיש מויניצה הסמוכה, לקראת שמחת נישואיו שתתקיים אי"ה ביום חמישי י' סיון בויניצה. הכלה גם היא יהודייה מקומית מאחד הכפרים הסמוכים, וזוהי תהיה החתונה היהודית הראשונה המתקיימת על אדמת אוקראינה מאז פרוץ המלחמה, ו'אהלי צדיקים' ישלחו את מנות סעודת החתונה לויניצה, לכבוד שמחת חתן וכלה.